Hillesvåg Ullvarefabrikk

Jeg får ofte spørsmål om hvor jeg kjøper materialene som jeg bruker i vevkunsten min, og svaret mitt kan være så mangt.

Jeg er stadig på jakt etter nye materialer og garn, jeg plukker fra naturen, jeg finner skatter på bruktbutikker, jeg handler på nett (Ebay og Etsy), og jeg besøker selvfølgelig lokale garnbutikker og produsenter!

materialer

En av de sistnevnte hvor mye at min samling av garn og ull kommer fra, er Hillesvåg Ullvarefabrikk. Jeg er stor fan av tradisjonsrike bedrifter med en bærekraftig produksjon og fokus på norsk, god kvalitet! En stor del av produksjonen her er fremstilt av 100 % norsk ull.

Nå er jo jeg også veldig glad i gamle ting (i form av både garn, møbler og interiør), og Hillesvåg Ullvarefabrikk har fremdeles maskiner i drift som er over 100 år gamle! De jobber kanskje i et litt roligere tempo enn nymotens maskiner, men de er også mer skånsom mot fibrene i ullen og produserer produkter i utmerket kvalitet. Og kvalitet er viktig for de som jobber her!

kardemaskin

Hillesvåg Ullvarefabrikk er ikke bare en fabrikk, de har også et fantastisk utsalg av ull og garn; her snakker vi godtebutikk for den garninteresserte! Jeg kan bruke timer her, og kommer som regel ut med mye mer enn jeg hadde planlagt..!

merino_grønnmerino_blue

merino_blålillamerino_rød

butikken

 

Her er et lite utdrag fra hva de skriver om seg selv på sine hjemmesider:

«Fabrikken har røtter tilbake til 1898, og flere av maskinene er over 100 år gamle. Gjennom årene har fabrikken blitt utvidet og påbygget i takt med endringer i tid og trender, og nå huser den alle deler som trengs til ull- og garnproduksjon, samt lager til nettbutikk og en stor butikkavdeling. I 2013 fikk ullvarefabrikken status som Èconomusèe, og besøkende kan være med på en guidet vandring gjennom fabrikken og oppleve ullens reise fra råvare til ferdig produkt.

Hillesvåg Ullvarefabrikk er levende opptatt av håndverkstradisjoner, og alt som blir laget her er håndverk utført med flid og stolthet. Alt som produseres holder svært høy kvalitet og Hillesvåg lager ull og garn til kvalitetsbevisste kunder i inn- og utland.

Bedriften lager årlig en stor mengde kardet ull og strikkegarn av ull fra sauer som beiter på norske marker. En vesentlig andel av produksjonen på Hillesvåg Ullvarefabrikk er fremstilt av 100% norsk ull.

Bedriften er tro mot sine lange tradisjoner samtidig som de klarer å se mot fremtiden.«

 

Om du ikke bor i Bergensområdet kan du besøke Hillesvåg Ullvarefabrikk på ull.no og klikke dine favoritter rett hjem i postkassen!

TIPS! Her er noen av mine favoritter:

 

Jeg vil også få takke Hillesvåg Ullvarefabrikk for at de ville bidra med materialer jeg kunne bruke for å lage produkter til boken min VEV, som kommer på markedet i slutten av august!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *