Ull & gull // Wool & gold

detail_glamour

Jeg var så heldig å finne gullfarget metall i strimler på hobbybutikken, det har jeg sett etter lenge! Så endelig kunne jeg lage den vevingen som jeg har hatt lyst til siden jeg begynte å veve ;) Gull og hvitt er jo en herlig kombo, og kontrasten mellom ull og metall er kjempefin! Om du ikke får tak i metallstrimler, kan du alltids bruke gullpapir eller dekorbånd.

Jeg brukte den nye bordveven min (love it!), så rettvevingen går mye kjappere. Utenom rettveving brukte jeg Soumak (flette/fiskebensmønster), og «sikret» vevingen med hemstich. Denne metoden gir en fin avslutning, og gjør trådene i renningen til frynser (så en trenger ikke veve inn tassels eller feste dem på i etterkant).

///

I was so lucky to find some embossed golden metal in a store, been looking for this for a while. Finally I could make the weaving I’ve been dreaming of since I started weaving half a year ago ;) I love the combination of gold and white, and the contrast between the metal and gold. If you can’t get this metal-strips you can always use golden paper or ribbon.

I used my new loom (love it!!) so the straight weaving goes pretty fast. I also used Soumak, and secured the weaving with hemstich. Hemstich is a great way to secure your work, and makes the warp threads the tassels (so you don’t have to weave them in or attach them later).

///

Her er veven sikret med hemstich

Hemstich er en enkel måte å «sikre» vevingen på, og under ser du bilder av hvordan det gjøres. OBS! Du må ha en tråd som er cirka 3 ganger så lang som bredden på vevingen! Dvs. at når du begynner å veve med en tråd lar du den lengden være igjen utenfor veven, slik at du kan gjøre hemstich med enden på tråden som du har vevet med (dermed vil ikke vevingen rakne opp, og du trenger kun å feste tråden på den ene siden).

///

Here you can see how the hemstich is done. IMPORTANT! You will need a thread that is approximately  three times the width of the weaving to do hemstich! So when you start weaving with a thread leave this lenght at the end so you can do the hemstich with it later.

///

how_to_hemstich

Tips! Om du bruker en rammevev kan det være greit å ha en papirstrimmel like bred som du vil at frynsene skal være lange, nederst på veven (du legger strimmelen under annenhver tråd i renningen, og begynner og veve som normalt over/etter denne).

 ///

TIP! If you use a frame loom you can use a paper-strip as wide as you want the tassels to be long, at the bottom of the loom. Just put the paper strip under every other thread in the warp and weave as normal over/after it.

///

glamour2

onthewall

Happy weaving! :)

/Anne

Follow my blog with Bloglovin

2 comments

 1. Grete says:

  He Anne!

  Du har virkelig inspirert meg! Noe så gøy. Satte i gang med en gang jeg hadde funnet deg på nettet. Det ble en ganske fin «prøvelapp», dog litt bulkete. Prøvde meg på de forslkellige metodene. Nå har jeg kjøpt masse garn i fine farger, så jeg venter på å få noen fridager. Hva er best å veve med, ull eller bomull? Det er veggvevinger jeg er interessert i å lage. Når man bruker en gammel bilderamme, er det greit å bare snurre renningen rundt rammen oppe og nede?

  Jeg har stilt noen spørsmål i tilfelle jeg er så heldig at du svarer meg. ??

  Vennlig hilsen
  Grete (75 år!)

  • annedjupvik says:

   Hei Grete!

   Så utrolig kjekt å høre! Tusen takk for koselig melding :)
   Når en skal veve veggtepper kan en bruke alskens materialer, det er noe av det jeg synes er så fint. Både ull og bomull er fint å jobbe med, men jeg ser at jeg bruker nok mest ull i mine arbeider.

   Og ja, du kan også tre renningen direkte på en bilderamme, jeg gjorde dette selv i begynnelsen. Når det er sagt så foretrekker jeg å slå i spikre til å tre renningen på, for da er det lettere å få en jevn renning som holder seg på plass.

   Håper svarene mine var til nytte, og nøl ikke med å sende meg en epost om det er noe annet du lurer på! :)
   anne@weavemeaway.no.

   Vennlig hilsen Anne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *